Saturday, November 7, 2009

guilty..

my ex-friendo (yg i mention before in my previous post) texted me again yesterday. aku pun pelik jugak nape tetiba dia msg aku. rupa2nya pasal haritu. dia baru sedar yg dia dah salah ckp ngan aku. "i xmean it".. katanya.. n dia harap aku xmarahkan dia. dia pun confess pasal pergaduhan kitorang dulu2 tu. adalah kerana masa. masa tu.. semua org pressure.. huh.

aku pun xsure dia ikhlas o not. then i decided to reply.. "xpe. aku xtake it serious pun :)" then she replied again "what pass is pass ya :)"..

mungkin dia menyesal. coz even banyak dia kata kat aku dat day. aku still lagi relaks n smile.. n xmelenting langsung. (tp dia xtau dalam blog ni aku dah kutuk2 dia. huh)

since last nite. aku tetiba rasa a bit guilty. bila fikir2 balik. dat guy yg proposed me tu. emm. he really mean it. dia call smlm. dia kata "pasal sms2 tadi tu. i ikhlas. dan i memang berniat mcm tu".. "if u perlukan bantuan apa2. bgtau je i. for sure i akan tolong. even dari segi kewangan or whuteva. i akan bantu u. u jangan segan2. just tell me. i faham. u student"..

aku jawap "xpe u. i ok. dah nak habis sem pun i kat sini. i xde masalah2 tu. u jgn risau." aku xnak dia worry n terlalu ambil berat pasal aku sebenarnya.

mcm mana nak ckp. aku speechless. now dia berharap. mcm tengah tunggu aku je. kalau la betul dia tunggu aku. my god.. aku bersalah! aku xpenah fikir lagi untuk semua tu. aku xnak la sampai dia tunggu aku. we're too different. mungkin niat dia baik. n bukan niat aku xbaik. cuma aku belum sedia.

perbezaan umur dia n aku. sangat ketara. cara dia n aku berbeza. dia dah ada segala2nya. tapi aku. masih merangkak2. baru nak cari semua tu. kalo bole. aku nak la berjaya dulu. atas usaha sendiri. bukan bantuan sape2. dia pun penah offer aku a lot of things. emm..

aku tau. kalo aku luahkan isi hati aku. dia bole faham. tapi aku xtau mcm mana cara aku nak luahkan semua tu. aku da pernah frankly speak dgn dia. masa dia propose aku kali pertama dulu. aku kata aku nak tumpu study.. kalo bole aku nak further n further ke peringkat lebih tinggi. dia kata dia paham. but again.. he proposed me. sedangkan aku belum habis degree pun lagi. aduh..

tolongla aku. apa patut aku buat ni.. aku rasa bersalah. aku xbole.. but at d same time aku xnak hampakan dia. aku xnak susahkan dia. xkan aku kena avoid dr dia? selama brkwn pun. aku jd diri aku sndr. xpenah cover2. n aku still hormat dia.. xkan aku kena jadi jahat utk buat dia xsuka aku?? emmm...

p.s- aku bukan jual mahal. bkn aku tolak dia 100%. aku cuma xnak dia tunggu aku. masalah pd dia nanti! kalau ada jodoh, adalah..

No comments: