Wednesday, November 4, 2009

nak fat nak fat

omg. help me. please decrease my metabolisme level. i sangat susah nak fat. i rindu zaman primary skool dulu. i gemuk dan bulat macam bola. sekarang i sangat thin macam ranting pokok. *perumpamaan itu sangat melampau. tapi takpelah. i like*

kalo i makan banyak. i tak gemuk. kalo makan sikit. i makin kurus. like now. tengah busy exam. nak makan pun takde selera. takde masa. agaknya berapa la weight i sekarang ya? masa raya haritu 48kg. maybe now dah cecah 45kg kembali. (T_T)

masa kat matrikulasi. i penah fat. berat i mencecah 52kg u. bahagia gila. semua orang tegur i *gemuk*. takpelah. i like. tapi tak lama kemudian, i faced some problem. tak sampai 2 weeks berat i turun til 46kg~!

macam mana nak hidup? dengan ketinggian i 5 kaki 5 inci ni sepatutnya berat ideal adalah 5*kg. tetapi sangat susah (T_T). sekarang ni kalo i makan banyak pun paling tinggi i bole cecah 48kg saja. pity me.

buat medical check. BMI i pun sangat tidak ideal. i kurang berat badan. tekanan darah rendah. dah la i jenis tak makan sayur. sesapa pun tak bole tolong =(

actually masa before i masuk secondary skool dulu. i pernah mengalami kecelaruan emosi. i nak kurus. u know. masa tu adalah trend memakai overall. dan i beli 2 overall. tapi bila pakai overall itu. i kelihatan macam batang pokok. sangat silinder bentuk i. i sangat pressure.

dan since hari itulah i jaga pemakanan i. i sangat addict nak kurus. tak lama lepas tu. i berjaya. u know. bukan senang. macam2 i buat nak kurus tu tau. seperti :-
  • tak minum air lepas makan
  • hanya minum air masam2 je s.a air asam jawa dan sunquick tanpa gula
  • melompat2 lepas makan
  • buat sit up tiap kali nak tido dan bangun tido
  • dan macam2 lagi i dah lupa..

tapi. walaupun sekarang mulut i kata nak fat. tapi at d same time i masih gila jaga makan. heh.. ramai orang kata i akan gemuk lepas married. *i sangat takut gila*. harap2 tak macam tu la. kerana i sangat emosi dengan my body figure. 3*2436. mahu kekalkan apa yang patut. dan tambah apa yang patut. (+_+) *peace*

1 comment:

safia shaharuddin said...

i leh tlg u utk gemuk, tp stil cun..huhu