Saturday, May 14, 2011

sabar..

kadang-kadang ada orang tengok kita senang. tapi sebenarnya, kita lagi susah dari dia. ada orang kata kita lupa kawan masa senang. tapi sebenarnya masa susah ni lah kita taknak menyusahkan kawan kita.

saya dah serik, masa susah, mengadu pada kawan. padahal bukannya saya sengaja mencari dia. tapi kebetulan dia ada, semasa saya ditimpa masalah. niat saya pun, bukannya untuk membebankan dia. last-last, bila saya tak dapat tolong dia sekali dua, macam-macam pulak dia ungkit.

saya malas nak cerita kesusahan hidup saya pada orang. sebab saya tau, Allah maha adil. hari ini saya ditimpa susah, esok lusa, insyaAllah, Allah akan bantu saya balik.

biarlah orang nak kata saya ni kacang lupakan kulit ke apa. saya tak pernah lupa budi orang pada saya. saya tak akan mengungkit kalau orang tak boleh tolong saya. tapi tolonglah, jangan buat saya terguris dengan prasangka buruk awak.

last but not least, saya minta maaf jika pernah buat awak terguris, dan pernah ada budi yang tak terbalas... terima kasih.