Wednesday, January 18, 2012

18.01.2012

plus minus, dah 2 minggu lebih sekolah bermula. thanks God for the energy You have given to me. rasa energetic n bersemangat untuk bekerja tahun ini. rasa tenang, gembira dan bahagia bila dapat buat kerja. even though kerja bertimbun-timbun n kadang-kadang letih sangat-sangat, but, i am satisfied!

u know, macam pelik la jugak kawan-kawan yang lain dah dapat naik gaji, sedangkan saya dan kawan-kawan 1 batch di APGS tak merasa lagi gaji baru tu. sepatutnya gaji kami dah naik bulan 10 tahun lepas. dah lama tertunggak ni. but itsokey. yang tertunggak tetap akan dibayar kemudian. so takdela kisah sangat kan.

n one more thing. why ramai kawan saya yang ajar math dapat elaun BISP sedangkan saya tak dapat yer? or sebab saya tak apply sebab saya cuti bersalin tahun lepas? emm.. kalau la sebab tu.. saya tak kisah.. mungkin sebab bukan rezeki saya. just nak mention kat sini bahawa kawan-kawan telah dapat salary yang lebih baik berbanding saya! :)

okey. forget about it. now i wanna think about PRESENT. birthday present for my husband. susah betul nak cari hadiah untuk lelaki kan. lagi-lagi yang jenis 'takkisah' macam husband saya ni. apa jer yang saya bagi dia mesti suka. kalau jenis yang 'kisah' ni dia awal-awal dah remind kita untuk bagi itu ini masa birthday dia. kan senang. haha.

tadi dah tanya kawan-kawan dekat facebook. 1 idea memikat hati saya. 'book 1 day and 1 night to spend with him'.. macam best je idea tu. tapi macam mana yer, tarikh birthday husband saya sama dengan tarikh kenduri kakak saya. baiklah. itu akan difikirkan kemudian.

saya pun ada googled tadi. 1 idea lagi memikat hati saya. 'leather jacket'.. i know my husband will like it. since beliau pun pernah cakap macam nak beli 1 leather jacket ni. dan semestinya dari jenama kegemaran beliau. TIMBERLAND. okey, mummy find one for u okey papa... :)